DENIS ZVIZDIĆ DIREKTNO: "Vrijeme je da NATO pošalje vojnike u Brčko, poslije takve odluke, Dodik više nikada ne bi spomenuo secesiju!"

Zvizdić se oglasio na svom Twitter nalogu.

  • Vijesti

  • 01. Jul. 2023  

  • 0

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić smatra da je vrijeme da NATO pošalje vojnike u Brčko.

Zvizdić se oglasio na svom Twitter nalogu.

“Vrijeme je da NATO u skladu sa članom 7. Statuta Brčko Distrikta BiH, pošalje vojnike u Brčko. Poslije takve odluke, Dodik više nikada ne bi spomenuo secesiju”, naveo je kratko Zvizdić.

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, tokom protekle sedmice je imao više poteza i izjava koje su izazvale oštre reakcije domaćih i međunarodnih zvaničnika. Nakon što je NSRS usvojila zakon kojim se omogućava da se odluke Ustavnog suda BiH ne provode na teritoriji ovog entiteta, Dodik je, između ostalog, izjavio “Što duže strane sudije ostaju, to je proporcionalno nestanku BiH.”

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt je u intervjuu za Face TV izjavio kako će biti “ozbiljne reakcije”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...