PREDSJEDNIK MANJEG BH. ENTITETA SMIŠLJA ŠTA ĆE REĆI: Milorad Dodik će tek sutra na Kozari obratiti se javnosti povodom odluka Christiana Schmidta

Dodik će se obratiti medijima u 13.00 sati nakon obilježavanja 81 godišnjice od Bitke na Kozari.

  • Vijesti

  • 01. Jul. 2023  

  • 0

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik obratit će se sutra na Kozari medijima povodom odluka visokom predstavnika Christiana Schmidta, najavljeno je iz njegovog kabineta.

Dodik će se obratiti medijima u 13.00 sati nakon obilježavanja 81 godišnjice od Bitke na Kozari.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt, rekao je da je odlučio da neće stupiti na snagu zakon kojim se ukida obaveza ukidanja odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku RS i Zakon o nesprovođenju odluka Ustavnog suda Bosne i hercegovine na prostoru RS.

On je dodao da će izmijeniti i Krivični zakon Bosne i Hercegovine tako što će se radnje kojima se, kako kaže, narušava ustavni poredak Bosne i Hercegovine tretirati kao krivično djelo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...