NENAD NEŠIĆ KAŽE DA JE CHRISTIAN SCHMIDT SAMO DRŽAVLJANIN NJEMAČKE U BiH: "On je ovdje gost, a svakog gosta tri dana dosta..."

"Gospodine Schmidt idite tamo odakle ste i došli", zaključio je Nešić.

  • Politika

  • 01. Jul. 2023  

  • 1

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je za Srnu da je Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj prestaje svaka logika i da je došla u paradoksalnu situaciju u kojoj Srbi iz RS koje optužuju da ruše Bosnu i Hercegovinu, brane suverenitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine od protektora i stranog uplitanja.

"Građanin Njemačke Christian Schmidt bit će visoki predstavnik kada bude izabran rezolucijom Vijeća sigurnosti UN, jer je tako propisao Aneks 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma i sve sa čime on ovdje maše je suprotno tom aneksu i ima snagu kao kad vam dođe tetka iz Njemačke i umjesto poklona donese nekakve zakone", ocijenio je Nešić, koji je i državni ministar sigurnosti.

Nešić napominje da se nada da će oni kojima Schmidt služi tokom ljeta ohladiti svoje glave i shvatiti da historija kaže da stranci ovoj zemlji nikad ništa dobro nisu donijeli.

"Našu zemlju mogu uređivati samo oni koje je narod birao, a to su poslanici Narodne skupštine RS, poštujući Dejtonski mirovni sporazum, a ne kojekakvi turisti što gospodin Schmidt i jeste u BiH", naglasio je Nešić.

Nešić je dodao da može da mu poruči da se kod nas kaže: "Gost je gost, ali svakog gosta tri dana dosta".

"Gospodine Schmidt idite tamo odakle ste i došli", zaključio je Nešić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...