DENIS BEĆIROVIĆ POSJETIO AMBASADU BiH U LONDONU: Razgovarao sa predstavnicima bh. dijaspore

Dr. Denis Bećirović istakao je važnost rada i aktivnosti bosanskohercegovačke dijaspore u UK u zalaganju za državu Bosnu i Hercegovinu, te je naglasio da ima veliku ulogu u afirmaciji državnosti Bosne i Hercegovine i zaštiti njenih interesa u inozemstvu.

  • Politika

  • 02. Jul. 2023  

  • 0

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović u Ambasadi BiH u Londonu razgovarao je sa predstavnicima organizacije BH UK Network (Zajednica bosanskohercegovačkih udruženja u Velikoj Britaniji) tokom posjete Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Dr. Denis Bećirović istakao je važnost rada i aktivnosti bosanskohercegovačke dijaspore u UK u zalaganju za državu Bosnu i Hercegovinu, te je naglasio da ima veliku ulogu u afirmaciji državnosti Bosne i Hercegovine i zaštiti njenih interesa u inozemstvu.

Konstatirano je da je potrebno jačati interakciju sa bh. dijasporom, a koja se svojim kontinuiranim umrežavanjem nastoji snažnije povezati sa domovinom i doprinijeti pozitivnom razvoju države Bosne i Hercegovine. Mnogi ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine izuzetno su uspješni u Ujedinjenom Kraljevstvu i involvirani su u političke, ekonomske i druge sfere ove zemlje i mogu pomoći u ostvarivanju interesa Bosne i Hercegovine.

Denis Bećirović je ocijenio da BH UK Network predstavlja važnu sponu između dvije zemlje i poticaj za jačanje odnosa, kao i promocije potencijala Bosne i Hercegovine u UK.

Tokom razgovora članovi organizacije BH UK Network izrazili su spremnost da ova organizacija obezbijedi sve neophodne materijalno tehničke uslove za otvaranje Počasnog konzulata u Bosanskoj kući u Birminghamu. Također, upoznali su dr. Bećirovića sa novim projekatima i inicijativama koji su važni za bosanskohercegovačku zajednicu u Ujedinjenim Kraljevstvu, kao i pripremama za naredno obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Parlamentu Velike Britanije.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je, između ostalog, pozdravio činjenicu da je u posljednje dvije godine BH UK Network organizovao obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva, uz prisustvo velikog broja parlamentaraca i lordova. Predstavnici organizacije BH UK Network zahvalili su se dr. Bećiroviću za podršku radu i aktivnostima njihove organizacije, ocijenivši da to omogućava intenzivniji zajednički rad u korist Bosne i Hercegovine i svih njenih građana i naroda u UK.

Dr. Denis Bećirović je rekao da je od velike važnosti i kontinuirano održavanje bosanskohercegovačkih dopunskih škola u UK, koje se organiziraju na kraju svake školske godine, a predstavljaju najposjećeniji događaj bh. zajednice u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Organizacija BH UK Network već 27 godina u kontinuitetu pruža pomoć bosanskohercegovačkoj zajednici u Ujedinjenom Kraljevstvu i povezuje ih sa domovinom kroz mnogobrojne obrazovne, poslovne, kulturne i sportske aktivnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...