UKRAJINCI OBJAVILI DOKAZ: Zloglasni čečenski vođa Ramzan Kadirov na rubu smrti, procurila jeziva snimka –„Živimo kratko, ali..“

"Život može biti poprilično interesantan kada je kratak", govori Kadirov.

  • Evropa

  • 03. Jul. 2023  

  • 3

Nekoliko ukrajinskih medija izvještava da se notornom čečenskom lideru, Ramzanu Kadirovu, ozbiljno pogoršali zdravstveno stanje te da se nalazi na rubu smrti. O istome je izvijestilo i nekoliko proruskih Telegram kanala te pojedini kanali različitih vojnih blogera. 

“Ljudi mi pripisuju razne bolesti: ponekad imam problema s bubrezima, ponekad s jetrom. I dolaze mi s različitim tretmanima, kao da znaju moju povijest bolesti. Čak sam počeo sumnjati i podvrgnut sam liječničkim pretragama, možda sam stvarno bolestan”, rekao je ranije Kadirov.

No, čini se da se stanje, u međuvremenu, ozbiljnije pogoršalo. Tako se na jednom od Telegram kanala pojavljuje i molitva njegovog sina Adama. Adam u objavi moli Boga da zaštiti i podari zdravlje njegovom ocu.

Nadalje, čečenski disident, na YouTubeu aktivan kao Abu Saddam Shishani, objavio je informacije koje ukazuju da se Kadirovljevo zdravstveno stanje rapidno pogoršava.

"Dijaliza mu više ne pomaže", napisao je Shishani.

No, najindikativnije od svega možda je njegovo recentno javljanje uživo na društvenim mrežama. U vrlo čudnom obraćanju, Kadirov se dotiče "kratkog života".

"Život može biti poprilično interesantan kada je kratak", govori Kadirov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...