OKO OVOGA SU SE LAKO SPORAZUMJELI: Od 5. jula skuplje karte za javni prevoz u Sarajevu, nove cijene iznose...

Sporazumom je predviđeno da cijena pojedinačne karte od 5. jula umjesto 1,60 iznosi 1,80 KM, dok će karta na komercijalnim linijama biti skuplja za 0,30 feninga te će umjesto 2 koštati 2,30 KM.

  • Ekonomija

  • 03. Jul. 2023  

  • 0

Odlukom Vlade Kantona Sarajevo danas je potpisan Sporazum između prijevoznika koji uvodi dvije novine na području ovog kantona, cijena gradskog prijevoza je skuplja, a radnički kuponi će važiti u GRAS-u i Centrotransu.

Sporazumom je predviđeno da cijena pojedinačne karte od 5. jula umjesto 1,60 iznosi 1,80 KM, dok će karta na komercijalnim linijama biti skuplja za 0,30 feninga te će umjesto 2 koštati 2,30 KM.

Osim toga, radnički kuponi na području Kantona Sarajevo od 5. jula važit će u GRAS-u i Centrotransu.

Sporazum su, u prisustvu ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta , potpisali direktori GRAS-a i Centrotransa Senad Mujagić i Safudin Čengić, a sporazumom su definisane cijene karata, subvencije prema prevoznicima, kao i obaveze prevoznika i Vlade Kantona Sarajevo.

"Radnici su još jedna kategorija čiji će kuponi važiti kod oba prijevoznika. Na osnovu svih zahtjeva i prijedloga građana, obezbijedili smo sredstva i uspostavili dogovor sa prevoznicima. Ovom odlukom postigli smo da će svi mjesečni kuponi važiti kod oba prijevoznika. Sada imamo 75 hiljada korisnika mjesečnih kupona, od čega smo za 55 hiljada korisnika i to za đake, studente, penzionere sa minimalnom penzijom, obezbijedili besplatan javni prevoz", izjavio je ministar Šteta.

Pored radničkih, i mjesečni kuponi boračke populacije, RVI i šehidskih porodica će važiti kod oba prijevoznika, bez obzira kod kojeg prijevoznika je mjesečni kupon kupljen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...