NOVE VARNICE IZ REPUBLIKE SRPSKE: Đokić ne isključuje mogućnost referenduma na kojem bi se građani izjasnili o...

-Schmidt i oni koji ga ohrabruju stvaraju užasne okolnosti u BiH, podstičući dublji sukob. Ovaj čovjek i oni koji stoje iza njega žele da uvedu BiH u dublju krizu i pogoršaju stanje, rekao je Đokić.

  • Vijesti

  • 04. Jul. 2023  

  • 4

-Christian Schmidt nema legitimitet i svojim postupcima krši Dejtonski sporazum i Ustav BiH, rekao je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić za RTRS. 

-Schmidt i oni koji ga ohrabruju stvaraju užasne okolnosti u BiH, podstičući dublji sukob. Ovaj čovjek i oni koji stoje iza njega žele da uvedu BiH u dublju krizu i pogoršaju stanje, rekao je Đokić.

-Tri naroda u BiH mogu sami da se dogovore i žive u miru, a neko želi svjesno to da naruši kako bi opravdao sebe i svoje postojanje, odnosno pokazao dominaciju u političkom smislu.

-Schmidt, čak i da je legalno izabran, ne bi imao pravo da nameće odluke u jednom demokratskom društvu u 21. vijeku. Rukovodstvo Republike Srpske ponaša se odgovorno i isključivo traži poštovanje Dejtonskog sporazuma. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik se ponaša kao odgovorni predstavnik srpskog naroda. On nudi rješenja koja su društveno primjenjiva i poziva na dijalog, rekao je Đokić, dodavši da ne isključuje mogućnost referenduma na kojem bi se građani izjasnili o budućnosti Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...