NAKON VIŠE OD DECENIJU: Turci gase fabriku u Leskovcu, radnici obaviješteni SMS porukom zbog čega (FOTO)

Obećava se da će radnicima biti isplaćene zaostale plate u cijelosti i da ne sumnjaju u njihova obećanja.

  • Ekonomija

  • 04. Jul. 2023  04. Jul. 2023

  • 0

Rukovodstvo turske fabrike Jeanci u Leskovac uputilo je danas svim radnicima cirkularno pismo u kome im saopštavaju da ta tekstilna fabrika odlazi u likvidaciju.

U pismu se navodi da do zatvaranja dolazi posle 12 godina i da se fabrika u posljednje tri godine nalazila u teškoj situaciji, te da nažalost nisu uspjeli da prevaziđu krizu i gubitke.

„Trudili smo se svom snagom da ovaj posao nastavimo u Srbiji, međutim odlučili smo da izvršimo likvidaciju zbog snabdijevanja materijalom i zbog uslova na Evropskom tržištu“, navodi se u SMS poruci gdje govore i da je tekstilni sektor u prethodne tri godine bio najviše pogođen krizom.

Pismo radnicima turske fabrike Džinsi

 Screenshot

Obećava se da će radnicima biti isplaćene zaostale plate u cijelosti i da ne sumnjaju u njihova obećanja.

Takođe tvrde da su započeli pregovore sa drugim investitorima o zaposlenju do juče svojih radnika. Na kraju im se zahvaljuju za sve što su do sada uradili.

Kako je "Blic Biznis" ranije pisao, prošle godine u fabrici su izjavili da će ove godine u objektu nekadašnje fabrike Srbolek u Leskovcu, proširiti svoje kapacitete otvaranjem još jednog pogona na oko 1070 kvadrata.

Robu su uglavnom izvozilii za zapadno tržište, Nizozemsku, Švedsku, Njemačku, Španiju. Fabrika je u Leskovcu otvorena prije više od 12 godina.

Prema podacima iz Agencije za privredne registre za 2021. godinu fabrika je zapošljava 910 radnika, a godinu dana ranije 967. Ove godine u fabrici je radilo ukupno 654 radnika.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...