ADIS AHMETOVIĆ OTVORENO: "Dodikova secesionistička politika mora dobiti jasan odgovor - smjena zbog korupcije, izbornih prevara, ali i negiranja genocida u Srebrenici"

Ahmetović je poručio kako će nastavljati zalagati za članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u što bi bila garancija sigurnosti za našu zemlju, ali i cijelu Evropu.

  • Politika

  • 05. Jul. 2023  

  • 0

Adis Ahmetović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, oglasio se saopćenjem povodom aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, prema Ahmetovićevim riječima, godinama je na političkoj sceni, pravljenjem eskalacije i deeskalacije, dobijao novac od Evropske unije.

Sve to, kako kaže Ahmetović, dovelo do jačanja Dodikove autokratske i koruptivne mreže.

"Nakon svake eskalacije lider SNSD-a je postajao sve veći faktor nestabilnosti u Bosni i Hercegovini, ali i na cijelom Zapadnom Balkanu", rekao je Ahmetović. Iskoristio je priliku i pozvao Njemačku da pokaže odgovornost i liderstvo te zajedno sa Francuskom, u okviru Evropske unije, uvede sankcije predsjedniku RS-a i njegovim partnerima. 

"Dodikova secesionistička politika mora dobiti jasan odgovor: smjena zbog korupcije, izbornih prevara ali i negiranja genocida u Srebrenici odnosno opsade Sarajeva", kazao je on.

Ahmetović je poručio kako će nastavljati zalagati za članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u što bi bila garancija sigurnosti za našu zemlju, ali i cijelu Evropu.

Napomeno je kako greška u slučaju Ukrajine ne smije biti ponovljena na prostoru Zapadnog Balkana.

U zaključku svoje izjave, Ahmetović je istakao kako podržava intenzivan rad članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića i Željka Komšića, kao i posljednje odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta kojim želi spriječiti Dodikove destruktivne planove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...