"TO JE NEDOPUSTIVO...": Pogledajte šta je o izjavama Milorada Dodika rekao predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija (VIDEO)

Smatra da narušavaju princip podjele vlasti i da će u konačnici imati negativne posljedice po stanovnike Republike Srpske.

  • Društvo

  • 06. Jul. 2023  

  • 0

-Izjave Milorada Dodika da će ugasiti sudove i ostaviti ih bez finansiranja ako budu provodili odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Halil Lagumdžija ocijenio je kao nedopustive i neprimjerene.

Smatra da narušavaju princip podjele vlasti i da će u konačnici imati negativne posljedice po stanovnike Republike Srpske.

Ako bi se nešto tako uradilo i ako se odluke ne budu primjenjivale građani RS-a koji ne bi bili zadovoljni odlukama pravosudnih tijela u RS-u i sudova ne bi mogli nastaviti postupak pred Ustavnim sudom BiH, pa ako budu nezadovoljni odlukom Ustavnog suda BiH, i pred sudom u Strazburu”, kazao je Lagumdžija.

Video pogledajte u nastavku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...