UOČI DANAŠNJE SJEDNICE PARLAMENTA FBiH: Arnel Isak o svom imenovanju, kritikama koje mu upućuju i čuvenom „onaj-ze“ incidentu

Isak je naglasio da su oni koji se danas protive njegovom imenovanju, konkretno NES i SDA, glasali za njega 2018. godine kada je imenovan za ministra u Vladi ZDK

  • Politika

  • 06. Jul. 2023  06. Jul. 2023

  • 7

Zastupnik Arnel Isak, jedan od prijedloga za novog potpredsjednika Zastupničkog doma federalnog Parlamenta, rekao je za BHRT da je njegovo imenovanje neupitno, ali da prethodno Komisija za izbor i imenovanja mora odraditi svoj dio posla. 

Isak je izrazio uvjerenje da će biti imenovan za dopredsjedavajućeg, te još jedanput ponovio da je njegovo imenovanje dogovoreno unutar parlamentarne većine.

„Moje imenovanje nije upitno. Mi smo nedavno razgovarali i zvanično su mi potvrdili zastupnici koji čine većinu u Parlamentu Federacije da će glasati za mene. Većina postoji i koalicioni partneri su mi potvrdili da će glasati za moje imenovanje. Prvo mora da zasjeda Komisija za imenovanje da bih ja kao kandidat za dopredsjedavajućeg mogao biti poslan na tu komisiju, a onda na Parlament, da se o tome izjasne zastupnici“, rekao je Isak za BHRT.

Na pitanje da prokomentira nedavnu izjavu Mirsada Čamdžića (Naša stranka) koji je kazao da on ipak neće biti dopredsjedavajući, Isak je rekao:

„Kolega Čamdžić je to rekao prije prošle sjednice Parlamenta da ja neću biti imenovan, i eto, bio je u pravu jer tada nisam imenovan. Međutim, to ne znači da NIKAD neću biti imenovan.“

Isak je dodao i da su oni koji se danas protive njegovom imenovanju, konkretno NES i SDA, glasali za njega 2018. godine kada je imenovan za ministra u Vladi ZDK.

„I eto, kako onda nisu imali problem sa mnom, a sada imaju?“, pitao je Isak.

On je prokomentarisao i kritike koje su mu često upućivane u dijelu javnosti, a koje se odnose na na njegovu prošlost i nadimak „kralj nargile“.

„Kada ne znaju šta da mi pripišu, onda izvlače te neke stvari koje sam radio sa 16 godina. I bilo je to jedno televizijsko gostovanje prije pet-šest godina, ali ja sam tada bio tek imenovan za ministra i normalno je da sam griješio, svakome se dešavaju greške“, rekao je Isak, te dodao da je od tada puno pratio i gledao i političare i novinare kako se ponašaju kako bi usavršio svoje televizijske nastupe.

Podsjećamo, zastupnici Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas bi na vanrednoj sjednici trebalo da raspravljaju o izboru članova Komisije za izbor i imenovanja. Neslaganja među koalicionim partnerima uslijedila su zbog prijedloga da Marin Vukoja bude izabran za sudiju Ustavnog suda BiH, a kamen spoticanja je i imenovanje Arnela Isaka.

Nakon vanredne, planirana je i redovna sjednica Zastupničkog doma, koja počinje u 11 sati.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...