"PUTEVI RS" OBJAVILI TENDER: Osam kamiona i 25 putara uslov za posao "težak" 26 miliona KM

Da bi se prijavio na ovaj tender ponuđač mora dokazati da je imao uspješno iskustvo na održavanju regionalnih, magistralnih, brzih puteva i autoputeva

  • Ekonomija

  • 06. Jul. 2023  

  • 0

„Putevi Republike Srpske“ izdvojiće čak 26,5 miliona maraka za četvorogodišnje održavanje regionalnih i magistralnih puteva u Republici Srpskoj u oblasti 3, a radna snaga i oprema koju ponuđač treba posjedovati su do detalja opisani.

Da bi se prijavio na ovaj tender ponuđač mora dokazati da je imao uspješno iskustvo na održavanju regionalnih, magistralnih, brzih puteva i autoputeva i objekata na putevima u posljednjih pet godina.

Firma koja se prijavi na ovaj tender mora imati zaposlen i određen broj radnika odgovarajuće kvalifikacione strukture, a mora posjedovati ili imati osiguran pristup mašinama i građevinskim mašinama i tehničkoj opremi koja će biti na raspolaganju u svrhu izvršenja ugovora.

„Ponuđač mora dostaviti jedan ugovor na poslovima koji obuhvataju održavanje puteva i objekata na putevima u zimskim uslovima i to na regionalnima, magistralnim i  brzim putevima te autoputevima čiji je iznos minimalno dva miliona maraka“, stoji u tenderskoj dokumentaciji, piše Capital.

Takođe, kao dokaz traže i jedan ugovor na poslovima održavanja puteva ovih kategorija, a čija je vrijednost minimalno 3,5 miliona KM.

Pojašnjenja radi, oblast 3 se odnosi na Mrkonjić Grad, Šipovo, Jezero i okolna mjesta.

Kada su u pitanju sredstva za rad koja preduzeće koje se prijavljuje na ovaj tender, između ostalog, mora posjedovati ona su do detalja opisana, a to su, tri putarska poluteretna ukupne mase pet tona, jedan agregat za struju, osam kamiona kipera nosivosti preko deset tona, dvije motorne testere, jedan trimer, jedna špric mašina za emulziju, kao i osam utovarnih posipača za kamion.

Kada govorimo o radnoj snazi, „Putevima“ je jako važno da preduzeće sa kojima sarađuju ima zaposlenog službenika za informisanje, 25 radnika putara, 14 vozača kamiona, kao i deset rukovaoca građevinskih mašina sa uvjerenjem za rukovanje radnom mašinom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...