SENZACIJA NA WIMBLEDONU: Četvrti igrač svijeta ispao u drugom kolu

Britanac koji je na turnir došao s pozivnicom, u drugom je kolu Wimbledona s 3:2 u setovima izbacio četvrtog igrača igrača svijeta – Caspera Ruuda.

  • Sport

  • 06. Jul. 2023  

  • 0

Britanski tenisač Liam Broady, 142. igrač svijeta napravio je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Wimbledona u muškom singlu.

Britanac koji je na turnir došao s pozivnicom, u drugom je kolu Wimbledona s 3:2 u setovima izbacio četvrtog igrača igrača svijeta – Caspera Ruuda.

Bilo je 6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:0 za 29-godišnjaka iz Stockporta. Dvoboj je trajao tri i pol sata, a u sljedećem kolu igrat će protiv Dennisa Shapovalova koji je u tri seta bio bolji od Francuza Barrerea.

Rijetko tko je mogao očekivati ovakav rasplet. Ruud je tri puta igrao finala grand slama, a prethodnog ljeta je bio udaljen samo jednu pobjedu od preuzimanja pozicije prvog tenisača svijeta, dok Britanac nikada u karijeri nije bio među najboljih 100.

Iako je Norvežanin imao prednost od 2:1 u setovima, od posljednjih 15 gemova, osvojio je samo tri i to ga je koštalo meča. Ruud je tako nastavio svoju neuspješnu statistiku na Wimbledonu, obzirom kako u Londonu nikada nije uspio proći drugo kolo, dok je Broady upisao pobjedu karijere.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...