SATELITSKE SNIMKE OTKRIVAJU SVE: Pogledajte šta je snimljeno na najvećoj nuklearnoj elektrani u Europi (FOTO)

Planet Labs označava da je slika snimljena u 05.27 ujutro UTC.

  • Evropa

  • 07. Jul. 2023  

  • 0

Dvije nove satelitske slike pokazuju neidentificirane bijele oblike na vrhu reaktora 4 u nuklearnoj elektrani Zaporižja.

Fotografije, koje je snimila kompanije za satelitske snimke Planet Labs, snimljene su 5. jula - dan nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ustvrdio da je u tvornici možda postavljen eksploziv.

alt

Druga slika snimljena u 10.16 UTC (11.16 BST) prikazuje tri bijela oblika.

alt

Na trećoj slici koja je snimljena nekoliko sati prije druge dvije fotografije ne mogu se vidjeti nikakvi bijeli oblici, a Planet Labs označava da je slika snimljena u 05.27 ujutro UTC.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...