RUSKI AGRESORI U OFANZIVI NA STRATEŠKI VAŽAN GRAD: "Ubili smo najmanje 30 ukrajinskih vojnika..."

Ukrajinski stožer u subotu ujutro govorio je samo o artiljerijskim napadima na tom području, ne spomenuvši ruski napredak.

  • Svijet

  • 22. Jan. 2023  

  • 0

Ruska vojska u subotu je objavila da je osvojila teritorij u regiji Zaporižji, u novoj ofenzivi na jugu Ukrajine.

"U regiji Zaporižja, povoljnije linije i položaji zauzeti su u napadima jedinica Istočnog vojnog okruga", objavio je glasnogovornik ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

U tim napadima ubijeno je 30 ukrajinskih vojnika te je eliminirano nekoliko vojnih vozila, ustvrdio je Konašenkov.

Ruski vojni blogeri ranije su izvijestili o ofenzivi na području grada Orikiva i Huljapolja, smještenih jugoistočno od grada Zaporižje, tvrdeći da su ondje probijene prve ukrajinske linije.

Blog Rjbar, smatran bliskim ruskom ministarstvu odbrane, tvrdi da je u toj ofenzivi osvojeno nekoliko sela. Samo ministarstvo to još nije službeno potvrdilo.

Ukrajinski stožer u subotu ujutro govorio je samo o artiljerijskim napadima na tom području, ne spomenuvši ruski napredak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...