"SB" U PREDSJEDNIŠTVU BiH; BEĆIROVIĆ U RAZGOVORU SA PREMIJEROM ALBANIJE: "Bosna i Hercegovina podržava Berlinski proces, prekinuti hitno opstrukcije iz RS-a" (FOTO)

Bećirović je upoznao premijera Republike Albanije Edija Ramu sa ugrožavanjem ustavnog poretka države Bosne i Hercegovine i ukazao na ozbiljnost situacije u našoj zemlji.

  • Vijesti

  • 07. Jul. 2023  07. Jul. 2023

  • 2

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa premijerom Republike Albanije Edijem Ramom o odnosima dvije zemlje, kao i o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu.

Bećirović je naglasio da država Bosna i Hercegovina podržava Berlinski proces i da je potrebno hitno prekinuti opstrukcije iz bh. entiteta RS. Ne postoji nijedan opravdan razlog da entitet RS blokira potpisivanje tri sporazuma koje je u ime Bosne i Hercegovine potpisao Zoran Tegeltija. Posebno je, kako je naveo, štetno da entitet RS blokira usvajanje Sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu. To predstavlja direktan udar na izgradnju dobrih regionalnih odnosa i to se mora hitno prekinuti, saopćio je Bećirovićev kabinet.

Bećirović i Rama ocijenili su da su odnosi dvije zemlje prijateljski i izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom. Sagovornici su konstatirali da postoji obostrani interes da se dodatno unaprijede postojeći dobri odnosi, te da će tome doprinijeti otvaranje Ambasade Bosne i Hercegovine u Albaniji, ali i otvaranje Ambasade Albanije u Bosni i Hercegovini.

Bećirović je upoznao premijera Republike Albanije Edija Ramu sa ugrožavanjem ustavnog poretka države Bosne i Hercegovine i ukazao na ozbiljnost situacije u našoj zemlji. Posjeta premijera Republike Albanije Edija Rame Bosni i Hercegovini dio je njegove balkanske turneje, u okviru koje će posjetiti i Skoplje, Prištinu, Beograd i Podgoricu.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...