KAPITEN ZMAJEVA ZALUDIO TURSKU: O jednoj rečenici Edina Džeke bruje turski mediji…

No, jedna Džekina rečenica odjeknula je u turskim medijima.

  • Sport

  • 08. Jul. 2023  

  • 1

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (37) nedavno je potpisao za turski Fenerbahce, a jučer je govorio za klupsku TV.

“U Feneru se osjećam sretno i uzbuđeno. Nadam se da ćemo zajedno uraditi velike stvari”, kazao je Edin.

“Elvir Bolić i Elvir Baljić su bh. igrači koji su davno igrali za Fenerbahce. Baljić je tada iz Fenera prešao u Real i bio je to jedan od najvećih transfera kada su pitanju bh. igrači. Znao sam mnogo toga o Fenerbahceu. To je najveći turski klub. Zbog toga sam stigao ovdje. Imamo velike ciljeve i želimo osvajati trofeje.”

“Svi su me lijepo dočekali u klubu. Treneri, igrači i svi zaposlenici. Osjećam se kao kod kuće. Ne govorim turski jezik, ali ovdje ima igrača koji govore različite jezike.”

-Trudim se da budem koristan za klub, trenera i za cijelu ekipu. Za igrača nije bitna njegova prošlost, već morate gledati u budućnost. Dobio sam mnogo poruka od navijača. Vidim da su sretni, ali ja sam još sretniji. Kada ste u velikom klubu poput Fenera, onda morate raditi zajedno. Moramo pobjeđivati u utakmicama. Potrebna nam je podrška navijača kako bi svi zajedno došli do željenog cilja.”

No, jedna Džekina rečenica odjeknula je u turskim medijima.

"Bosanci i Turci su kao braća", kazao je Džeko.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...