CRNO NA BIJELO: Milorad Dodik je potpisao još jedan Ukaz, odnosi se na…

Dodik je kasno sinoć poručio da je "Narodna skupština Republike Srpske morala je da odbrani interese Republike Srpske i to je i učinila.

  • Politika

  • 08. Jul. 2023  

  • 1

U Službenom glasniku BiH jučer su objavljene posljednje odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Među objavljenim odlukama je i ona kojom se obustavlja zakonodavni postupak donošenja Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske.

Istog dana kada je objavljena odluka OHR-a predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik potpisao je Ukaz i proglašenju Zakona kojeg je visoki predstavnik Christian Schmidt “obustavio”.

Dodik je kasno sinoć poručio da je "Narodna skupština Republike Srpske morala je da odbrani interese Republike Srpske i to je i učinila. Sve u skladu s Ustavom BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom. Zastrašivanje građana ugrožavanjem mira i pominjanje devedesetih samo je izgovor za nešto što pojedinci očekuju da će se desiti, a nikako realan presjek situacije u BiH".

-Sva pitanja koja su otvorena u BiH su samo i isključivo političke prirode i biće riješena političkim putem. Oni kojima je glava ostala u devedesetim ne zaslužuju da se bave politkom 2023. godine bilo da su u FBiH ili u nekoj od ambasada - poručio je Dodik.

Predsjednik bh. entiteta RS potpisao je jučer Ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...