SUMANUTE TVRDNJE MILOŠA LUKIĆA NAKON POTPISIVANJA ODLUKE: „Službeni glasnik je stariji od kancelarije tzv. visokog predstavnika…“

Lukić je potpisao odluke o objavljivanju Ukaza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju zakona da se odluke Visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda ne primjenjuju na teritoriji RS-a.

  • Politika

  • 09. Jul. 2023  09. Jul. 2023

  • 2

-Žao mi je što je u prethodnih nekoliko dana stvorena klima u kojoj bilo ko može vršiti pritisak na bilo koje institucije Republike Srpske, pa i Službeni glasnik, izjavio je za RTRS novoizabrani vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Miloš Lukić.

-Više neće moći da se vrše bilo kakvi pritisci na Službeni glasnik jer je Službeni glasnik stariji od kancelarije tzv. visokog predstavnika, kazao je on.

-Službeni glasnik osnovan u januaru 1992. godine. Tada je objavljivao i svoje prve odluke. Službeni glasnik je stariji i od bilo koje druge strane institucije koja je nastala nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma - poručio je Lukić.

Podsjetimo, „Slobodna Bosna“ jutros je izvijestila da je Lukić potpisao odluke o objavljivanju Ukaza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju zakona da se odluke Visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda ne primjenjuju na teritoriji RS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...