CURE DETALJI HORORA U SUSJEDSTVU: Preminuo inženjer koga su maloljetnici krvnički pretukli, nasilnici potiču iz porodice…

Nakon napada, dvojica maloljetnika su identifikovani, a protiv jednog od njih podnijeta je krivična prijava zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede.

  • Hronika

  • 11. Jul. 2023  

  • 0

Todor Šunjka (75) iz Tovariševa, u opštini Bačka Palanka u Srbiji, preminuo je poslije teških povreda koje su mu prije tri mjeseca nanijela dvojica maloljetnika od 10 i 13 godina, navode Novosti.

Rođaci nesretnog čovjeka ističu da su ga maloljetnici ubili, ali da porodica o tome još nije dobila nikakav izvještaj.

- Prebili su ga 14. aprila, na pravoslavni Veliki petak, a na Uskrs je pao u komu i prebačen je na Neurologiju u Novom Sadu. Zadobio je teške povrede glave i pluća. Nismo gubili nadu da će se nekako, ipak, oporaviti, pa smo ga smjestili u banju u Melencima. Tamo su mu se pojavile komplikacije na plućima, zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Zrenjaninu, ali mu, nažalost, nije bilo spasa - kaže Dušan Jovanov, bivši direktor škole u Tovariševu za "Novosti".

Porodica Jovanov brinula je o nastradalom penzioneru, jer je on ujak Dušanove supruge, a bio je neoženjen i živio je sa teško pokretnom starijom sestrom. Radni vijek je proveo kao inženjer geologije.

- Pretučen je zato što je maloljetnim nasilnicima rekao da nema novca, koji su tražili od njega. Sačekali su ga kad se vraćao iz prodavnice, a jedan od njih, kažu da je to bio mlađi, udario ga je kamenom u glavu. Kad je pao, šutirali su ga po glavi i grudima. Ležao je u lokvi krvi kad su stigli policija i ljekari - ispričao je Jovanov.

Prema saznanjima mještana, dvojica maloljetnika, koja su poslije prebijanja penzionera još dvaput napala ljude u selu, a starijeg čovjeka srušila s bicikla, potiču iz sedmočlane porodice, doseljene nedugo prije zlodjela iz Novog Sada.

- Porodica se odselila, ne zna se gdje je stariji napasnik, a mlađi je, navodno, smješten u neku ustanovu u Novom Sadu. Sve je to nezvanično, a mi čekamo pismeni izvještaj nadležnih institucija, jer nećemo da prihvatimo da je tek tako ugašen jedan ljudski život - napominje Jovanov.

Nakon napada, dvojica maloljetnika su identifikovani, a protiv jednog od njih podnijeta je krivična prijava zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...