PREDSJEDNICA KOSOVA VJOSA OSMANI: "Kosovo i Bosna i Hercegovina su sljedeći..."

Ne stišavaju se reakcije nakon odluke turskog predsjednika Erdogana.

  • Regija

  • 11. Jul. 2023  11. Jul. 2023

  • 0

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani navela je da je pristanak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana da ratificira članstvo Švedske u NATO odlična vijest.

Osmani je na Twitteru navela da su Kosovo, Ukrajina i Bosna i Hercegovina sljedeće na redu za članstvo u NATO.

 "Odlične vijesti. Na redu su Kosovo, Ukrajina i Bosna i Hercegovina u NATO, za jaču Alijansu i sigurniju i stabilniju Europu", naglasila je Osmani.

Generalni sekretar Jens Stoltenberg u ponedjeljak je uoči samita NATO-a u Vilniusu objavio kako je Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan naime pristao da proslijedi parlamentu Švedsku kandidaturu za pridruživanje vojnom savezu NATO-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...