SUPRUGA UHAPŠENOG SREBRENIČANINA: "Posjetila sam ga, vidno je potresen, ne može da priča"

Policijska uprava Zvornik saopćila je da je Omerović uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

  • Vijesti

  • 13. Jul. 2023  13. Jul. 2023

  • 2

Adisa Omerović, čijeg je supruga Mirsada Omerovića, povratnika u Srebrenici, sinoć privela policija bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, jutros je posjetila supruga.

- Bila sam jutros u policijskoj stanici, sad sam došla. Angažovali smo advokata, on je obećao da neće izaći bez njega. Nadamo se tome. Odnijela sam mu da jede, molila sam ih samo malo da ga vidim. Oni su ga sinoć odveli onako u šorcu, kako je bio u kući. Mislili smo da će se vratiti. Međutim, nije se vratio - kazala je plačljivim glasom Adisa za Faktor te dodala:

- Vidno je potresen, ne može da priča. I sam 11. juli i izrevoltiran je... Ali to nije ništa strašno, ta njegova objava, kako sve oni pišu, kako nam stavljaju metu na čelo, i njihovi mediji. Mi njih slušamo, kopaju nam se najmiliji, a onda slušamo njihovo veselje nakon toga – kazala je potresena Adisa za Faktor.

Policijska uprava Zvornik saopćila je da je Omerović uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Kako su naveli u saopćenju, postupili su po prijavi da je na njegovom Facebook profilu "objavljena prijetnja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...