BH. FARMACEUTSKI DIV NASTAVLJA TRADICIJU: Organizirano druženje i uručeni pokloni za penzionere Bosnalijeka

Bosnalijek je danas lider poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini, koji je 2022. godine zabilježio rekordne poslovne rezultate.

  • Ekonomija

  • 13. Jul. 2023  13. Jul. 2023

  • 0

Nastavljajujući tradiciju brige i zahvalnosti prema bivšim radnicima, u Bosnalijeku je i ove godine upriličeno druženje penzionera.

U ugodnoj atmosferi evocirane su uspomene na brojne uspjehe koje je kompanija ostvarila u više od 70 godina postojanja,
a svim penzionerima uručeni su prigodni pokloni te im je osigurana i određena finansijska podrška.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović poručio je da su radnici Bosnalijeka tokom proteklih decenija bili ključni pokretač razvoja kompanije i svih uspjeha koji su ostvareni.

"Zadovoljstvo nam je što imamo priliku organizirati druženje za nekadašnje radnike kompanije i što se oni uvijek rado odazovu našem pozivu. Ovo potvrđuje da su svi koji rade ili su radili u Bosnalijeku zaista posebno vezani ne samo za kompaniju već i međusobno, a posebno smo ponosni na sve što smo zajedničkim radom postigli. Bosnalijek je danas najveći proizvođač lijekova u BiH i jedan od regionalnih lidera u farmaceutskoj industriji, koji posluje u 28 država na četiri kontinenta. Sve ovo ne bi bilo moguće bez truda i rada svih radnika Bosnalijeka. Našim penzionerima, prije svega, želim dobro zdravlje i još mnogo ovakvih
druženja", poručio je Uzunović.

Organizirano druženje i uručeni pokloni za penzionere Bosnalijeka

Bosnalijek je danas lider poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini, koji je 2022. godine zabilježio rekordne poslovne rezultate. Proizvodni portfolio Bosnalijeka obuhvata čak 244 proizvoda koje milioni ljudi svakodnevno koriste širom svijeta. Obzirom da je
Bosnalijek jedna od rijetkih farmaceutskih kompanija u regiji koja je zadržala vlastiti program istraživanja i razvoja u koji kontinuirano ulaže, u budućnosti se očekuje daljnja ekspanzija poslovanja, kako u Bosni i Hercegovini, tako i na inostranim tržištima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...