RAMIZ SALKIĆ O PRIVOĐENJU OMEROVIĆA: "Kontinuitet politike zastrašivanja Bošnjaka u ovom entitetu, niko nek' ne bude u zabludi da ova tiranija može trajati vječno"

(...) niti da je naše strpljenje vječnog karaktera. Sve ima svoj kraj, mi očekujemo da dođe kraj ovom nasilju i tiranijii i pozivamo državne organe na veće prisustvo na ovim prostorima."

  • Politika

  • 13. Jul. 2023  13. Jul. 2023

  • 0

Ramiz Salkić, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a, reagirao je na privođenje Mirsada Omerovića, povratnika u Srebrenicu.

Omerović je priveden sinoć nakon što je na društvenim mrežama objavio status, koji je kvalifikovan kao "ugrožavanje sigurnosti".

Omerović, povratnik i bivši logoraš je, naime, 11. jula, nakon kolektivne dženaze u Memorijalnom centru u Potočarima, a nakon što je u večernjim satima ispred crkve u Srebrenici održan koncert, na svom Facebooku napisao "Ima li nas 50 dobrovoljaca večeras u Srebrenici da idemo ispred crkve u Srebrenici da vidimo ko i šta slavi?".

"Privođenje Mirsada Omerovića iz Srebrenice dokaz je kontinuiteta politike zastrašivanja Bošnjaka u ovom entitetu, na svim nivoima i svim institucijama.

Logika predstavnika bosanskih Srba, koju je uspostavio ratni zločinac osuđen za genocid Radovan Karadžić, a danas je na drugi način provodi Milorad Dodik, jeste da ovdje nema mjesta za život Bošnjacima, a oni koji ostanu da žive ne mogu imati prava niti smiju dizati glas protiv nepravde koja nam se čini.

Čitav sistem vlasti u ovom entitetu u funkciji je samo bosanskih Srba i sa ciljem potpune diskriminacije Bošnjaka u svim oblastima života.

Nažalost, nakon što su vojska, policija, političko i vojno rukovodstvo bosanskih Srba počinili udruženi zločinački poduhvat i genocid nad Bošnjacima međunarodna zajednica im je u Dejtonu dala na upravljanje i kontrolu područje na kojem su počinili te zločine sa ekskluzivnim imenom Republika srpska. Da to nije tako danas Bošnjaci ne bi ovdje bili diskriminirani, ne bi se zločinci veličali, a genocid negirao, ne bismo imali vlast koja nas tjera da odlazimo, a sve zajedno gura u nove probleme.

Oni koji su mogli nisu spriječili genocid, oni koji su mogli i danas ne žele spriječiti završnu fazu genocida i mirnodopski progon Bošnjaka sa ovog područja kroz stvaranje nemogućeg ambijenta za život Bošnjaka dostojnog čovjeka. Mi smo tu postojani i čvrsta uvjerenja da su ovo naša ognjišta i naša domovina. Niko nek ne bude u zabludi da ova tiranija može trajati vječno, niti da je naše strpljenje vječnog karaktera. Sve ima svoj kraj, mi očekujemo da dođe kraj ovom nasilju i tiranijii i pozivamo državne organe na veće prisustvo na ovim prostorima.

Naše povjerenje u organe ovog entiteta je iz dana u dan manje i ono se formira spram odnosa vlasti entiteta Rs prema Bošnjacima, a danas nas tretiraju kao neprijatelje. Moj apel i moj poziv je da se ovo stanje shvati krajnje ozbiljnim nakon napada na porodicu Memišević u Višegradu, pokušaja ubistva mladića Osmana u Bratuncu i ovog neosnovanog privođenja i zastrašivanja Mirsada Omerovića u Srebrenici", napisao je Salkić.

Privođenje Mirsada Omerovića iz Srebrenice dokaz je kontinuiteta politike zastrašivanja Bošnjaka u ovom entitetu, na...

Objavljuje Ramiz SalkićČetvrtak, 13. srpnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...