JEDNOM ĆE SE BAŠ POLOMITI: Biden se opet spotakao dok je ulazio u avion, ovo mu je već četvrti put (VIDEO)

80-godišnji predsjednik prešao je otprilike polovicu puta do ulaska u avion u Helsinkiju u Finskoj kad je pogrešno zakoračio i gotovo pao, piše New York Post.

  • Zabava

  • 14. Jul. 2023  

  • 1

Američki predsjednik Joe Biden ponovno se spotaknuo dok se u četvrtak ukrcavao na predsjednički avion Air Force One, iako su na zavionu bile manje zahtjevne, kraće stepenice.

80-godišnji predsjednik prešao je otprilike polovicu puta do ulaska u avion u Helsinkiju u Finskoj kad je pogrešno zakoračio i gotovo pao, piše New York Post.

Incident se dogodio u međunarodnoj zračnoj luci Helsinki-Vantaan iz koje je poletio prema zračnoj luci u Marylandu nakon predsjednikova posjeta Finskoj u kojoj se našao poslije dvodnevnog NATO summita u Litvi. Prošlog mjeseca američki predsjednik povrijedio se u Coloradu gdje se spotaknuo o vreću pijeska tokom ceremonije dodjele diploma.

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre rekla je novinarima da nije upoznata s donesenim odlukama o tome kojim će se stepenicama Biden koristiti prilikom ukrcaja na Air Force One. Prethodni predsjednici kraće stepenice koristili su samo u slučajevima lošeg vremena.

Kako prenosi Jutarnji, spoticanje koje se dogodilo u četvrtak četvrti je put da se predsjednik gotovo povrijedio dok se ukrcavao na avion. U februaru je također imao problema s održavanjem ravnoteže kad se vraćao s međunarodnog putovanja iz Poljske pa je snimljen kako pada niz stepenice.

Doktor bijele kuće Kevin O‘Connor u pet stranica dugom izvještaju naveo je da Biden ima problema s hodom zbog artritisa kralježnice, blagog artritisa stopala nakon prijeloma i blage senzorne periferne neuropatije stopala.

Najstariji predsjednik u historiji SAD-a Europu je napustio u četvrtak navečer nakon sedmice punog gafova u kojem je islandsku premijerku Katrín Jakobsdóttir nazvao irskom kćeri, ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog prozvao je Vladimirom, a preskočio je i večeru otvaranja summita.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...