RANO JUTROS: Pacijent izazvao požar u UKC RS, zapalio bolničku posteljinu

Kako navode, radi se o pacijentu sa teškom malignom bolešću koji je pokušao zapaliti fiksator-vezalicu od infuzije i tom prilikom je došlo do zapaljenja bolničke posteljine.

  • Hronika

  • 15. Jul. 2023  

  • 0

Pacijent (68) izazvao je jutros požar u 06.35h na četvrtom spratu Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske na odjelu pulmologije, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove, prenose Nezavisne.

Kako navode, radi se o pacijentu sa teškom malignom bolešću koji je pokušao zapaliti fiksator-vezalicu od infuzije i tom prilikom je došlo do zapaljenja bolničke posteljine.

- Požar je lokalizovan pravovremenom reakcijom medicinskog osoblja Klinike i vatrogasnog odjeljenja UKC Republike Srpske i sve je prošlo bez težih posljedica po lica i sa manjom štetom po imovinu- dodaju iz UKC.

Prema riječima dr. Mladena Duronjića, načelnika Klinike za pulmologiju, lice je zadobilo manju opekotinu po ruci i adekvatno je zbrinuto.

-Osoblje UKC Republike Srpske postupilo je prema svim internim pravilima, a protivpožarni sistem reagovao je pravovremeno čime je izbjegnuta veća šteta po pacijente i inventar, a slučaj je prijavljen nadležnim organima - rekao je dr Duronjić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...