PREDSJEDNIK NES-a, NERMIN OGREŠEVIĆ PORUČIO: "Srbija je ponovo pokazala da i danas stoji iza ratnih zločina i ratnih zločinaca"

"Razumijem Vučićevu demagogiju i ispiranje mozga svom narodu u Srbiji..."

  • Politika

  • 15. Jul. 2023  15. Jul. 2023

  • 0

Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a, prokomentirao je obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o izjavi člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. Ogrešević navodi kako sve što je Vučić kazao potvrđuje Bećirovićeve argumente. 

"Razumijem Vučićevu demagogiju i ispiranje mozga svom narodu u Srbiji, koje provodi preko kupljenih medija. Ali, mi nismo budale. Svjesni smo i dobro vidimo da srbijanski mediji godinama stvaraju narativ veličanja ratnih zločinaca, ismijavanja žrtava i negiranja zločina. Vučićevi saradnici godinama pričaju ono što on misli. Nagrađivanjem studentica koje veličaju ratnog zločinca Ratka Mladića, Srbija je ponovo pokazala da i danas stoji iza ratnih zločina i ratnih zločinaca " naveo je Ogrešević.

Dodao je da su podrška zločincima i negiranje zločina i genocida bili i ostali državna strategija Srbije na kojoj odrastaju nove generacije.

"Vuk (Vučić) dlaku mijenja, ali ćud nikada!", napisao je Ogrešević na društvenim mrežama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...