DRAMATIČNO UPOZORENJE JOSEPA BORELLA: "Bojim se da će ovo opet izazvati mnogo civilnih žrtava..."

Komentarisao izraelsku ofanzivu na Rafah

  • Svijet

  • 07. Maj 2024  

  • 0

Izraelska ofanziva na Rafah vjerovatno će ubiti više civila i provodi se uprkos izričitim upozorenjima država članica Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, rekao je u utorak visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell.

"Ofanziva na Rafah ponovo je počela, uprkos svim zahtjevima međunarodne zajednice, SAD, država članica Evropske unije, te svih koji traže od Netanyahua da ne napada", rekao je Josep Borrell novinarima.

"Bojim se da će ovo opet izazvati mnogo žrtava, civilnih žrtava. Što god oni rekli", kazao je i dodao da u Gazi nema sigurnih zona, javlja Reuters.

Palestinska militantna skupina Hamas pristala je u ponedjeljak na prijedlog posrednika o prekidu vatre u Gazi, ali Izrael je rekao da uslovi ne ispunjavaju njegove zahtjeve i nastavio s napadima u Rafi dok planira nastaviti pregovore o sporazumu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...