DJEVOJČICU (12) UDALI NA SILU: Mladić je ugledao na ulici i "ukrao"

Riječ je o djevojčici koja živi u inostranstvu

  • Hronika

  • 15. Jul. 2023  

  • 0

Dvanaestogodišnja djevojčica u Nišu prisilno je udata proteklih dana, ali su njeni roditelji uspjeli da je vrlo brzo vrate svojoj kući, saznaje Telegraf.rs.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je Telegraf došao, riječ je o djevojčici koja živi u inostranstvu, a koja je sa roditeljima došla u Niš na ljetnji raspust.

"Djevojčica je nedavno sa roditeljima došla u Niš, pošto je njena porodica odavde. Mladić iz naselja 'Stočni trg' se u nju zagledao i uz pomoć svojih rođaka je na prevaru doveo svojoj kući. Ukrao je praktično. Roditelji su vrlo brzo saznali gdje se nalazi i vratili je svojoj kući", kazao je izvor upoznat sa tim slučajem.

Da je djevojčica vraćena kući objavljeno je i na društveni mrežama, pošto se juče pronijela vijest da je i dalje u kući mladića koji je želio da se sa njom oženi.

Niška policija potvrdila je da radi na rasvijetljavanju svih okolnosti po prijavi da je 12 godišnja djevojčica stupila u bračnu zajednicu.

"Radi se na prikupljanju svih potrebnih i relevantnih informacija na tom slučaju", kazali su u policiji.

Prema statističkim podacima iz 2022. godine, 143 djeteta ušlo je u bračnu zajednicu sa 16 i 17 godina, dok je 60 djece imalo manje od 15 godina, što je 17 odsto više evidentiranih sklopljenih brakova mladih ispod 18 godina u odnosu na 2020. i 2021. godinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...