MILORADA DODIKA OBUZELA EUFORIJA: "Niko nas neće poraziti, iz krize ćemo izaći još jači!"

Kaže da je ovaj stav iznio tokom sastanka u sjedištu Delegacije EU u Sarajevu najviših zvaničnika RS i Federacije BiH sa predstavnicima EU.

  • Politika

  • 16. Jul. 2023  

  • 1

Predsjednik RS Milorad Dodik kaže da će taj bh. entitet iz aktuelne političke krize u BiH izaći još jači i da ga niko neće poraziti.

Dodik je rekao da RS ne priznaje intervenciju stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, jer su “te sudije bile legitimne samo prvih pet godina nakon Dejtonskog sporazuma”.

“Nećemo odustati od bazičnih interesa RS uprkos prijetnjama sankcijama, a ukoliko se želi deeskalirati kriza u BiH, potrebno je da sve bude povučeno na početni nivo prije odluke Ustavnog suda BiH”, napisao je Dodik na Instagramu.

Kaže da je ovaj stav iznio tokom sastanka u sjedištu Delegacije EU u Sarajevu najviših zvaničnika RS i Federacije BiH sa predstavnicima EU.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...