BLIC-KRIG(LA) POREZNE UPRAVE FBiH: Izrečene novčane kazne od 573.750 KM; Kontrolama su obuhvaćeni...

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine i tokom ovog vikenda na širem području FBiH u cilju suzbijanja rada nacrno i sive ekonomije provodi brze inspekcijske nadzore.

  • Ekonomija

  • 16. Jul. 2023  16. Jul. 2023

  • 0

Kontrolama su obuhvaćeni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku i pekarsku djelatnost, a sinić do 22 sata izvršeno je 337 kontola u kojima je prema preliminarnim izvještajima otkriveno 158 neprijavljenih radnika, 34 obveznika koji su radili bez odobrenja za rad, 159 obveznika koji nisu izdavali račune, 29 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečećen je 51 objekata i izdato 199 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 573.750,00 KM.

Konačne rezultate provedenih kontola za vrijeme vikenda PUFBIH će saopćiti sutra, rečeno je u Poreznoj upravi.

PUFBiH će i u narednim danima nastaviti s ovim aktivnostima te pozivamo porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim propisima kako se ne bi izlagali sankcjjama i nepotrebnim troškovima a PUFBiH ne bi primoravali da primjenuje sankcije, prenosi Faktor.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...