MANDIĆ ODGOVARA MINISTRU BEČAREVIĆU: Da li je Vječna vatra u Titovoj sljedeća koja će ugasiti plamen?

"Da li znate ministre Bečareviću koja slavna imena naše historije vječno počivaju u Spomen parku na Vracama? Reći ću vam samo jedno - Vladimir Perić - Valter!", rekao je Mandić

  • Vijesti

  • 16. Jul. 2023  16. Jul. 2023

  • 2

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić obratio se ministru u Vladi Kantona Sarajevo Almiru Bečareviću, navodeći kako mu je teško razumjeti i prihvatiti da ministar Bečarević ne shvata značaj spomenika na Vracama.

Povod za Mandićevu reakciju je odluka Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo da ugasi plamen na Spomen-parku Vraca zbog prevelikih troškova, koji godišnje iznose 130.000 KM.  

"Da li znate ministre Bečareviću koja slavna imena naše historije vječno počivaju u Spomen parku na Vracama? Reći ću vam samo jedno - Vladimir Perić - Valter!", naveo je Mandić u objavi na Facebooku.

Zamolio je Bečarevića da ne pravda gašenje plina na spomeniku visokim troškovima.

"Da li je vječna vatra u Titovoj slijedeća? Teško mi je razumjeti i prihvatiti da ne shvatate značaj spomenika na Vracama. Neću vas podsjećati da se budžet ministarstva koje vodite mjeri desetinama miliona maraka, da su gubici zbog nelegalnih priključaka plina i vode milionski", kazao je Mandić.

Dodao je da se lako i bezbolno može finansirati i u potpunosti obnoviti Spomen park na Vracama. 

"To je dug i obaveza naše generacije! Ali, vi to očito ne želite i bojim se da slijedite ideologiju bivšeg gradonačelnika Sarajeva i njegove 'borbe protiv antifašizma', ideologije koja je 27 godina držala plamen ugašenim, sve dok ga 2019. nismo upalili, na čelu sa velikim Raifom Dizdarevićem. I upalit ćemo ga opet, budite sigurni. Smrt fašizmu, sloboda narodu", poručio je na kraju Mandić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...