ŽELJIN TRENER NAKON VELIKE POBJEDE: "Za moju domovinu Bosnu i Hercegovinu"

Plavi su u Bakuu savladali bjeloruski tim sa 2:1 i ukupnim rezultatom 4:3 prošli dalje, na megdan Neftchiju.

  • Sport

  • 20. Jul. 2023  20. Jul. 2023

  • 0

Željezničar je priredio iznenađenje i izbacio je Dinamo iz Minska u prvom kolu kvalifikacija UEFA Konferencijske lige.

Plavi su u Bakuu savladali bjeloruski tim sa 2:1 i ukupnim rezultatom 4:3 prošli dalje, na megdan Neftchiju.

- Moram čestitati svojoj ekipi. Fenomenalna utakmica. Taktički fenomenalno. Pogodili smo s određenim izmjenama i s promjenom formacije. Sve smo ideje Dinama zaustavili pogotovo u prvom poluvremenu. U prvoj utakmici smo igrali jako dobro, nismo imali sreće. Danas smo još jednom odigrali dobro.

Ovo je velika pobjeda Želje. Izbaciti jedan Dinamo koji je igrao Evropsku ligu, velika pobjeda i za moju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Želim sreću Dinamu u prvenstvu, fantastičan su klub, želim da osvoje prvenstvo. Nama ostaje već sada da se u avionu pripremamo bez euforije za narednog protivnika. Drago mi je da smo našim navijačima ponudili još jednu evropsku utakmicu jer oni to zaslužuju - kazao je Nermin Bašić, trener FK Željezničar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...