SILOVITE EKSPLOZIJE ODJEKNULE U RUSIJI: Bespilotnom letjelicom napadnuta zračna luka u blizini Moskve, riječ je o važnoj vojnoj bazi…

Tu je stacioniran 43. centar za borbenu obuku i prekvalifikaciju kadrova.

  • Svijet

  • 21. Jul. 2023  

  • 0

Američki mediji izvijestili su da je u noći s 19. na 20. jula bespilotnom letjelicom napadnuta zračna luka u Ryazanjskoj oblasti u Rusiji, vjerovatno se radilo o zračnoj luci Dyagilevo, koja je već napadnuta u decembru 2022. Prema ruskom nezavisnom Telegram kanalu Baza,

Aerodrom u Ryazanjskoj oblasti napadnut je u 03:00 20. jula, kada se začula eksplozija. Kasnije je na području parkirališta zrakoplova u Moskovskoj oblasti pronađen krater promjera 10 centimetara i dubine 1,5 centimetara, koji bi mogao biti posljedica eksplozije. "Prema preliminarnim podacima, eksplozija je mogla biti izvedena pomoću ručno izrađenog kvadrokoptera", navodi Baza. Kako javlja taj medij, nije bilo žrtava. Drugi izvori nisu izvijestili o incidentu.

Kao što je poznato, vojni aerodrom Djagilevo nalazi se u Rjazanskoj oblasti Ruske Federacije, gdje je stacioniran 43. centar za borbenu obuku i prekvalifikaciju kadrova.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...