NERMIN NIKŠIĆ UOČI SASTANKA: "Naši pregovori nisu boks meč u kojem je pobjednik onaj koji je zadao najviše udaraca"

"Ja ću i dalje insistirati na razgovoru i siguran sam da ćemo prije ili kasnije vidjeti da je to jedini ispravan pravac za BiH", kaže premijer.

  • Politika

  • 24. Jul. 2023  24. Jul. 2023

  • 6

Shvatit će svi prije ili kasnije da je razgovor jedini ispravni put za BiH, naveo je na premijer FBiH, Nermin Nikšić uoči sastanka Trojke , HDZ-a i SNSD-a u Sarajevu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Bosna i Hercegovina je naša zajednička domovina, svih nas zajedno. Ako propada ili ako tone, svi zajedno propadamo, svi tonemo.

Možemo se mi svađati i psovati jedni druge koliko hoćemo, to neće spriječiti naše propadanje ili zaustaviti brod da potone.

Moja je obaveza razmišljati i o drugim ljudima koji sjede u tom brodu i čiji životi zavise od toga.

Ne smiju moj ego ili sujeta da stanu na put razvoja BiH, a sve više se počelo pričati o ratu. Ja ću i dalje insistirati na razgovoru i siguran sam da ćemo prije ili kasnije vidjeti da je to jedini ispravan pravac za BiH.

Hoće li naše svađe doprinijeti da bolje živimo i hoće li prestati blokade? Naravno da neće i zato biram drugačiji put, put razgovora jer jedino time mogu pomoći građanima.

Danas ćemo sjesti i dogovarati ono što naši prethodnici nisu uspjeli, a nisu ni probali riješiti za sve ove godine. Mi se ne bojimo razgovora jer znamo da nećemo pristati ni na šta što će ugroziti bilo čija prava, ni građana, ni naroda, a posebno nećemo pristati na nešto što bi oslabilo Bosnu i Hercegovinu.

Želim da svi shvatimo kako naši pregovori nisu boks meč u kojem je pobjednik onaj koji je zadao najviše udaraca, već da je ovo utakmica u kojoj mi igramo za isti tim, tim Bosne i Hercegovine, tim koji se želi plasirati za evropsko i svjetsko prvenstvo. To možemo samo ako igramo zajedno.

Naravno da nema garancije da ćemo uspjeti, ali ako ne pokušamo sigurno nećemo. Zato ćemo pokušati opet", zaključio je Nikšić. 

SHVATIT ĆE SVI PRIJE ILI KASNIJE DA JE RAZGOVOR JEDINI ISPRAVAN PUT ZA BiH Bosna i Hercegovina je naša zajednička...

Objavljuje Nermin NikšićPonedjeljak, 24. srpnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...