MAHIR MEŠALIĆ U NEVJERICI: „Kakvo poniženje, šefica izvršne vlasti naređuje zakonodavnoj i to putem..."

Svoj sud o svemu da je zastupnik Demokratske fronte u federalnom parlamentu Mahir Mešalić.

  • Mini market

  • 25. Jul. 2023  

  • 0

Ne stišavaju se reakcija nakon sastanka vladajuće koalicije na državnom nivou.

Svoj sud o svemu da je zastupnik Demokratske fronte u federalnom parlamentu Mahir Mešalić.

-Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH ne zakazuje više Denis Zvizdić kao predsjedavajući, već njegova (ne)formalna šefica Borjana Krišto. Kakvo poniženje, šefica izvršne vlasti naređuje zakonodavnoj i to putem medija.

Neki zdrav odnos takozvane “Trojke” i HDZ-a, ili je samo kompleks u pitanju, da prostite, poručio je Mešalić.

Podsjetimo, zamjenica predsjednika HDZ-a Borjana Krišto izjavila je da je nakon jučerašnjeg sastanku političkih lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH kako je dogovoreno da za 22. august bude zakazana sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi bio razmatran set evropskih zakona koji su usaglašeni.

"Mi smo kroz ovo vrijeme usaglasili veliki set evropskih zakona koji se nalaze u parlamentarnoj proceduri, koji su otišli od Vijeća ministara ka Parlamentarnoj skupštini BiH. Dogovorili smo da za 22. august bude zakazana sjednica Predstavničkog doma na kojoj bi bili razmatrani ti zakoni koji su već u parlamentarnoj proceduri", rekla je Krišto nakon sastanka.

Prema njenim riječima, suglasnost je postignuta i o formiranju radnih grupa koje bi trebale da rade na setu zakona koji se tiču vladavine prava, odnosno zakona iz oblasti pravosuđa u širem smislu.

"Trebalo bi da na nivou Vijeća ministara BiH budu formirane radne grupe koje bi podrazumijevale i predstavnike izvršnih tijela vlasti sa nivoa entiteta. Nadam se čim bi se ti zakoni usaglasili, a već sada su dobrim dijelom usaglašeni da bi se trebali naći na sjednici Vijeća ministara BiH i nakon toga upućeni u parlamentarnu proceduru", navela je Krišto.

Ona je kazala da je dogovoreno i da se nastavlja ova vrsta dijaloga, odnosno razgovora, tako da bi prije sjednice Predstavničkog doma 22. augusta trebalo da bude održan sastanak na istom ovom nivou, čiji bi domaćin bio Dodik.

"Na tom sastanku bismo trebali utvrditi i ponoviti sve ono što smo danas na neki način i dogovorili. Uvjerena sam da će biti napravljen snažan iskorak kada je riječ o evropskom putu BiH i svim reformskim zakonima koji su potrebni svima u BiH, ali i za evropski put", kazala je Krišto.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...