ATERIRANJE NA HVARU: Cure detalji iznenadne posjete, Dodik otkrio šta mu je rekao Milanović, hoće li Trojka iskoristiti šansu…

I osoblje tamošnjeg restorana u kojem su se gostili i razgovarali nije imalo komentar.

  • Politika

  • 26. Jul. 2023  26. Jul. 2023

  • 7

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović na jučerašnjem sastanku na Hvaru potvrdio da Hrvatska podržava dogovor „legitimnih političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH koji osigurava njihovu ravnopravnost u skladu sa Dejtonskim sporazumom“.

-Legitimno predstavljanje u institucijama BiH je neophodno za njihovo nesmetano funkcionisanje, kao i za ubrzavanje evropskih integracija. Takođe smo razgovarali o komunikacijskim i ostalim pitanjima bitnim za Republiku Srpsku, poručio je Dodik na Twitteru.

-Sastao sam se s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i zahvalan sam mu na gostoprimstvu koje mi je ukazano. 

Predsjednik Milanović je potvrdio da Hrvatska podržava dogovor legitimnih političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH koji obezbjeđuje njihovu ravnopravnost u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

Legitimno predstavljanje u institucijama BiH je neophodno za njihovo nesmetano funkcionisanje, kao i za ubrzavanje evropskih integracija.

Takođe smo razgovarali o komunikacijskim i ostalim pitanjima bitnim za Republiku Srpsku, kazao je on.

Nakon Dodikovih riječi postavlja se pitanje hoće li lideri Trojke iskoristiti ovo Dodikovo proklizavanje sa "legitimnim predstavljanjem"!?

IZNENADNA POSJETA POD VELOM TAJNI

Podsjetimo, Dodik se u opuštenom izdanju zaputio na druženje s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem. Krenuo je jučer ujutro helikopterom iz Banje Luke. Let je trajao otprilike sat vremena. Sletio je na heliodrom na Hvaru.

Tamo su Dodika i društvo, daleko od očiju javnosti, čekale spremne limuzine. Osiguranje se pobrinulo za njihovu sigurnost. Sve nedaleko od Milanovićeve ljetne rezidencije.

Dodik i Milanović zaputili su se na otok Zečevo. I osoblje tamošnjeg restorana u kojem su se gostili i razgovarali nije imalo komentar.

(SB)

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...