IZ BH TELECOMA SAMO LIJEPE VIJESTI: Ostvaren rekordan prihod u prvih šest mjeseci ove godine, čak 19,5 miliona KM više nego u isto vrijeme prošle

Iz ove kompanije su saopćili da je pored pomenutog rasta troškova poslovanja, ostvarena bruto dobit u prvom polugodištu 2023. godine je iznosila 26,4 miliona KM, što je više za 4,2 miliona KM ili 19% u odnosu na dinamički plan dobiti za posmatrani period.

  • Ekonomija

  • 27. Jul. 2023  27. Jul. 2023

Sa zadovoljstvom želimo da obavijestimo javnost o pozitivnim rezultatima poslovanja BH Telecoma d.d. Sarajevo u prvom polugodištu 2023. godine, saopćeno je iz BH Telecoma.

"Posmatrani period se može okarakterisati kao razdoblje makroekonomske neizvjesnosti koja je sa sobom donijela specifične izazove kojima je bilo potrebno upravljati. Sve veći troškovi energije i goriva koji su doprinijeli širenju inflacije, te time uticali  na povećanu nestabilnost nabavnih lanaca, manji raspoloživi dohodak naših korisnika i povećanje logističkih kao i svih drugih troškova poslovanja (prvenstveno troškova zaposlenih), karakteristika su poslovanja u prvom polugodištu 2023. godine", navode iz BH Telecoma, te dodaju:

"Pored navedenog, naša kompanija je ostvarila značajan rast u brojnim ključnim pokazateljima. Ukupni prihodi iznose 256,8 miliona KM što je više za 19,5 miliona KM ili za 8% u odnosu na ostvarenje prihoda u prvom polugodištu prethodne godine. Uspjeh našeg poslovanja u posmatranom periodu također je označio povratak naših prihoda na najviši nivo koji je zadnji put zabilježen u prvom polugodištu 2016. godine, a kada je iznosio 261,8 miliona KM.  Još jedan značajan rezultat je povećanje produktivnosti koje mjerimo prihodom po zaposlenom. Uspjeli smo povećati ovu vrijednost za 7% u odnosu na isti period prethodne godine. Ovi izvanredni rezultati svjedoče o kontinuiranom rastu naše kompanije i posvećenosti našeg tima u ostvarivanju postavljenih ciljeva."

Iz ove kompanije su saopćili da je "pored pomenutog rasta troškova poslovanja, ostvarena bruto dobit u prvom polugodištu 2023. godine je iznosila 26,4 miliona KM, što je više za 4,2 miliona KM ili 19% u odnosu na dinamički plan dobiti za posmatrani period."

"Strateško opredjeljenje BH Telecoma je kontinuirano ulaganje u kvalitetu infrastrukture i lojalnost korisnika, čime postavljamo temelje za budućnost i omogućavamo dugoročan rast kompanije. Naš fokus u proteklom periodu je bio ulaganje u sadržaj, povećanje kapaciteta širokopojasnog pristupa internetu i poboljšanje korisničkog iskustva. Imajući u vidu navedeno, posebno smo ponosni na činjenicu da smo povećali našu korisničku bazu za 25 hiljada korisnika u odnosu na isti period prethodne godine, što je u značajnoj mjeri doprinijelo rastu prihoda", saopćeno je iz BH Telecoma.

Vezane vijesti

trenutak ...