ANDREJ NIKOLAIDIS ZA "SB": "Srpski helikopter sa Dodikom unutra ušunjao se u NATO članicu Hrvatsku u stilu Joanikijevog iskrcavanja na Cetinju..."

Beogradski helikopter u Hrvatsku je stigao kao najsavremenija stelt letjelica: ušao, sletio, izašao. Neprijavljen i neprimijećen. Što je problem. Jer je Hrvatska članica EU, Šengena i, u ovoj priči najbitnije, NATO.

  • Mini market

  • 29. Jul. 2023  

  • 1

Dodikov posjet Milanoviću bio je briljantna minijatura. Bremenita značenjem. U toj je minijaturi, između ostalog, sadržano i sve što treba da znate o odnosu Srbije i Hrvatske prema Bosni i Hercegovini.

Dakle: predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS - ono što je preostalo od pokušaja Srbije da ratom, genocidom i raznoraznim zvjerstvima pripoji dio države Bosne i Hercegovine - helikopterom države Srbije odlazi u državu Hrvatsku, da tamo sa hrvatskim predsjednikom razgovara o razvaljivanju države Bosne i Hercegovine.

Piše Andrej Nikolaidis za Slobodnu Bosnu

Ispostavilo se da hrvatski domaćini nisu znali da im visoki gost iz Bosne i Hercegovine dolazi u helikopteru države Srbije. Beogradski helikopter u Hrvatsku je stigao kao najsavremenija stelt letjelica: ušao, sletio, izašao. Neprijavljen i neprimijećen. Što je problem. Jer je Hrvatska članica EU, Šengena i, u ovoj priči najbitnije, NATO.

Helikopter države Srbije izvršio je desant na hrvatski otok na kojem je odmarao predsjednik Hrvatske.

Koliko je poznato, nije bio žrtava: osim jagnjećih i ribljih. Ali ostaje činjenica da se srpski helikopter ušunjao u NATO zonu a da to niko u cijeloj Hrvatskoj i „najmoćnijem vojnom savezu na planeti“ nije primijetio dok o tome nije pročitao u novinama. Ili, kao hrvatski premijer, o tome čuo od Aleksandra Vučića, koji se, vjerovatno, pišao u gaće od sreće zbog toga kako ga je zavukao Hrvatima.

Vučić je time pokazao da je famozni NATO „član 5“, po kojem je napad na jednu NATO članicu napad na čitav savez – kurac od ovce. Srpski helikopterski desant na Hrvatsku prošao je nekažnjeno. Kao, uostalom, i svaka svinjarija koju Vučić počini.
Helikopteri jebu NATO, pa to ti je.

Prisjetite se „inauguracije“ na Cetinju. Tom prilikom su Prle Perić i Joanikije Jokaš Mićović vojnim helikopterom prevezeni u crnogorsku prijestonicu. Tako je učinjeno jer im puta tamo kopnom nije bilo: na barikadama koje su okruživale grad protestanti su, vidno nadrkani, čekali popove.

E sad, vidite... Crna Gora je članica NATO. Helikopteri crnogorske vojske su NATO helikoperi. Što znači da su Prle i Jokaš letjeli NATO helikopterom. A znači još i da je Joanikijevu inauguraciju vojno omogućio NATO. Kojem to nije u opisu djelovanja.
Konačno, to znači da je Jokaš, budući da ga je za mitropolita inaugurisao Sjevernoatlantski savez, postao prvi srpski NATO mitropolit. Što ga nije spriječilo da, od NATO-inauguracije pa do danas prdoklači o svojoj bezmjernoj ljubavi prema Rusiji.

To su, hoću vam reći, dva ozbiljna helikopterska incidenta u ovom regionu, oba u NATO članicama.

Da se vratimo na ovaj posljednji, Dodikov. Ako ste gledali Kopolinu „Apokalipsu sad“, sjetićete se scene u kojoj američki
helikopteri napalmom zasipaju vijetnamska sela, dok iz velikih zvučnika koje te letjelice nose trešti Vagner.

Mi ne znamo šta je Dodik radio dok se beogradskim helikopterom vozio NATO nebom, no šta ako je fan „Apokalipse sad“? Šta ako je tom prilikom puštao Vagnera i imitirao Roberta Duvala: „Volim miris napalma u zoru“?

Beogradski helikopter nije – barem koliko se zna - nosio ni napalm ni neko biološko oružje. Ali je mogao. Jer njegovog prisustva niko u lijepoj članici NATO nije bio svjestan. Umjesto toga, nosio je nešto daleko ubojitije: Mileta.

Vučiću opisani i nesporni trijumf nije bio dovoljan. Nego je u danima koji su uslijedili nastavio da podjebava Hrvacku. Poslao im je nekog svog čauša da srpskoj djeci u Hrvatskoj podijeli udžbenike države Srbije. Kada hrvatska i srpska djeca u Bosni i Hercegovini uče iz udžbenika država Hrvatske i Srbije, to je ok. Međutim: to da srpska djeca u Hrvatskoj uče iz udžbenika države Srbije, nedopustivo je. Pa je hrvatski carinik udžbenike odbio pustiti u zemlju.

Ispalo je da Hrvatskoj srpski helikopteri smetaju manje od srpskih udžbenika. Ono, jest: kultura je najvažnija.

Elem, da zaokružimo ovu diseminiranu priču o zrakomlatima, Dodiku, Milanoviću, popovima i udžbenicima.

Ako neko u Bosni i Hercegovini misli – a vidim da misli – kako je ulazak u NATO rješenje bosanskohercegovačkih problema...
Šta da vam kažem: pazite šta želite. Jer bi vam se moglo ostvariti.

Mi u Crnoj Gori smo, na primjer, otkako smo ušli u NATO, kvalitetno najebali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...