UŽASAVAJUĆA PRIČA IZ SUSJEDSTVA: Osuđen na 17 godina robije zbog silovanja djece, a njegovoj supruzi oduzeto devetero mališana

Državljaninu Srbije je nakon izrečene presude produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i jer je nepravosnažnom presudom oglašen krivim za krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna

  • Hronika

  • 29. Jul. 2023  

  • 1

Srpski državljanin, koji živi u Kotoru, osuđen je na 17 godina zatvora zbog obljube i silovanja suprugine djece iz prvog braka.

"On je prooglašen krivim zbog izvršenja produženog krivičnog djela obljuba zloupotrebom položaja i jednog krivičnog djela silovanje i osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina", navodi se u dokumentu Apelacionog suda kojim je potvrđeno produženje pritvora ovom osuđenom.

Državljaninu Srbije je nakon izrečene presude produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i jer je nepravosnažnom presudom oglašen krivim za krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a postoje teške okolnosti koje daju karakter posebno teškog djela, zbog načina izvršenja i nastale posljedice.

U obrazloženju o produženju pritvora se navodi i da je okrivljeni prooglašen krivim zbog izvršenja krivičnog djela izvršenog u dužem vremenskom periodu, na štetu djece kojima je očuh i sa kojima je živio u porodičnom domaćinstvu.

Počinjeno krivično djelo je dodatno teško zbog trajnih posljedica koje nose djeca kao žrtve seksualnog nasilja, a što sve ukazuje da je ovo krivično djelo posebno teško kako po načinu izvršenja, tako i po nastaloj posljedici – navodi se u odluci Apelacionog suda.

Godinu prije hapšenja osumnjičenog, socijalna služba je njemu i supruzi oduzela devetero djece, tri sina i šest kćerki.

Najmlađe dijete tada je imalo dvije, a najstarije 15 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...