KAD VLAISAVLJEVIĆKA DIJELI NARODNI NOVAC SPORTSKIM KLUBOVIMA: Zrinjskom i Sarajevu po 50.000 maraka, a Teniskom klubu Mostar...

Ukupan iznos raspoloživih sredstava 1.870.000,00 KM. Jedan od programa koji su ovim obuhvaćeni je sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata, a raspoloživa sredstva iznose 1.400.000,00 KM.

  • Mini market

  • 29. Jul. 2023  

  • 1

Na čelu s ministricom Sanjom Vlaisavljević, Federalno ministarstvo kulture i sporta donijelo je odluku kojom su dodijeljena novčana sredstva za sufinansiranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata u Federaciji BiH.

"Iz sredstava utvrđenih u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2023.godinu "Transfer za sport od značaja za sport od značaja za Federaciju" odobravaju se sredstva sljedećim korisnicima' kako slijedi:

1. Sufinanciranie izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata", navedeno je u odluci.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava 1.870.000,00 KM. Jedan od programa koji su ovim obuhvaćeni je sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata, a raspoloživa sredstva iznose 1.400.000,00 KM.

Najviše novca dobili su FK Zrinjski i FK Sarajevo, po 50.000 KM. Zrinjski je novac dobio za rekonstrukciju svlačionica, a Sarajevo za projekat izgradnje dodatnih kapaciteta svlačionica tribina, te nadogradnja postojećih i ostalih sadržaja za potrebe razvoja Akademije FK Sarajevo.

Po 40.000 KM su dobili Općina Novo Sarajevo za rekonstruckiju sportskih igrališta Osnovne škole "Grbavica I", Udruženje "Gabeljić" Tenis Akademija Vogošća za izgradnju multifunkcionalne teniske dvorane te Sveučilišni rukometni klub Zrinjski Mostar za "Rukometni dom SRK Zrinjski".

Teniski klub "Mostar' dobio je 34.000 KM za unapređenje energetske učinkovitosti u TK "Mostar".

17 klubova i saveza iz Mostara dobilo je novac, dok je iz Sarajeva ukupan broj projekata 14.

Cijeli spisak možete pronaći na linku OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...