ŠTA JE KEMO ADEMOVIĆ GOVORIO O SRĐANU MANDIĆU 2020. GODINE: "On će sve ove projekte, koje sam nabrojao, završiti u prvoj godini mandata..." (VIDEO)

Ne tako davno, Narod i pravda, pa samim tim otac i sin Kemo i Jasmin Ademović uveliko su podržavali Srđana Mandića.

  • Politika

  • 30. Jul. 2023  30. Jul. 2023

  • 2

Tri godine nakon lokalnih izbora na kojima je kandidat Naše stranke Srđan Mandić pobijedio u utrci za načelnika Općine Centar, bilo je potrebno da se vidi koliko je Mandić za svog mandata uradio. Mnogi u Općini Centar su nezadovoljni njegovim radom, kako u instituciji Općine, tako i u samom Općinskom vijeću.

Najglasniji za smjenu Mandića je klub zastupnika Naroda i pravde. 

Jasmin Ademović, sin Kemala Ademovića, gostujući na FACE televiziji najavio je referendum o smjeni načelnika Općine Centar Srđana Mandića kojeg je optužio za nerad, da je nesposoban za obavljanje funkcije načelnika, da mahmuran dolazi na posao u 11 sati itd.

Ne tako davno, Narod i pravda, pa samim tim otac i sin Kemo i Jasmin Ademović uveliko su podržavali Srđana Mandića.

Na društvenoj mreži Facebook pojavio se video u kojem Jasminov otac Kemo Ademović podržava Mandića.

"Zato ću glasati ja za Srđana Mandića, koji je patriota, borac, bio sa nama u redovima Armije Republike Bosne i Hercegovine sve četiri godine. O ovom drugom (Nedžadu Ajnadžiću op.a.) neću se uopšte referisati, jer ja to ne radim. Ne iznosim ni na koga nikakve pogrdne riječi bile one istinite ili ne kad čovjeka nema, ali za Srđana ovdje, koji je sada prisutan, mogu da kažem da je on naš, da je sa nama i pozivam vas građani da ga podržite, da mu date mandat. Sigurno je da će Srđan uraditi sve ove projekte u prvoj godini mandata o kojima sam ja sada govorio", poručio je u jesen 2020. godine Ademović, što se može i vidjeti u video klipu ispod:

Danas, tri godine kasnije, realizacija budžeta Općine Centar, koji iznosi 80 miliona KM, je ispod 50 posto. Mnogi projekti su nerealizirani. Prema informacijama koje dolaze iz same Općine, Mandić realizuje samo one projekte za koje on smatra da će njemu lično donijeti poene za naredne izbore.

Od minornih projekata poput obnove dječijih igrališta pravi se medijski spektakl, kapitalni projekti su izostali uprkos ogromnom novcu u budžetu. Mnogi su nezadovoljni, a ostaje da se vidi kakve rezultate će donijeti referendum o smjeni načelnika.

SB

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...