DVA IGRAČA S KLUPE: Ko ruši Trojku i kakva je uloga Elmedina Konakovića…

Zlatna NiP-ova mladež na čijem je čelu Jasmin Ademović ovim će potezom samo osnažiti Mandićevu poziciju, a nakon svega i neke stvari unutar Trojke bi se mogle iz korijena promijeniti.

  • Mini market

  • 31. Jul. 2023  31. Jul. 2023

  • 3

Već nekoliko dana traje drama u redovima koalicijskih partnera u Sarajevu oko inicijative za smjenu načelnika Općine Centar Sarajevo Srđana Mandića.

Naime, vjerovali ili ne, Mandićev opoziv inicirala je Narod i pravda, inače koalicijski partner Naše stranke čiji je Mandić član.

Da apsurd bude veći, na Mandićevu fotelju puca sin Kemala Ademovića, a lider NiP-a tvrdio je da o tome ništa nije znao.

Sin Kemala Ademovića, Jasmin, kojeg je Konaković nedavno promovirao u „genetski predodređenog za vodeće pozicije“, s grupom istomišljenika želi smjenu Mandića, dok Konaković u isto vrijeme uvjerava javnost da on to nije znao.

Stvari su se otele kontroli. Ili je u NiP-u raspad sistema pa Konaković ne zna šta mu radi desna, a šta lijeva ruka, ili je ministar vanjskih poslova BiH isuviše zaokupljen službenim putovanjima po svijetu, pa ne stigne voditi računa o raspadu Trojke koja ga je i dovela na vlast, piše Ljudski.ba.

Mladi, neiskusni, ali nadobudni sin Kemala Ademovića bi malo u načelničku fotelju i to preko čovjeka koji je na izborima pomeo konkurenciju, a rušenje Trojke bi ionako bila samo kolateralna šteta.

Prije godinu dana Ademović stariji je izjavio da je najveća greška NIP-a što su dopustili da Mandić bude zajednički kandidat, stoga ne čudi da mladi nadobudni sin kreće stopama „slavnog“ oca.

Činjenice su sljedeće: pravljenje porodičnih i prijateljskih firmi od stranaka nas je i dovelo tamo gdje smo sad, a novi izbori za načenika poreske obveznike – čitaj građane koštat će pozamašan iznos.

Mandić još uvijek nije progovorio, ali je dao nagovijestiti kako se iza Ademovića mlađeg kriju SDA jurišnici koji silom žele vlast, ali su se malo prekombinirali. Zlatna NiP-ova mladež na čijem je čelu Jasmin Ademović ovim će potezom samo osnažiti Mandićevu poziciju, a nakon svega i neke stvari unutar Trojke bi se mogle iz korijena promijeniti.

Sve što se događa u Sarajevu implicira i unutarnje sukobe u Trojci, čiji su sastavni dio NiP i Naša stranka iz koje dolazi načelnik Mandić, koji je političkim protivnicima poslao jasnu poruku.

-Referendum koji ste zakazali koštaće građane preko pola miliona maraka. Kažite, od kojih kategorija da preusmjerim taj novac? Od boračke populacije? Od socijalnih davanja? Od porodilja? Od školskih udžbenika i ruksaka?

Ili ćete se odreći vaših paušala i naknada za rad u komisijama? Znam da nećete.

Pokazali ste da su vam lični interesi ispred onih koji su vas birali. Sramite se!, poručio je Mandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...