HIT NA INTERNETU: Ovaj video pogledalo je više od 20 miliona ljudi, mnogi sumnjaju da je medvjed - zapravo…

Sunčevi medvjedi su najmanja vrsta medvjeda, dužine između 120 i 150 centimetara. 

  • Show

  • 02. Avg. 2023  

  • 0

Društvenim je mrežama počeo kružiti viralni video jednog medvjeda iz zoološkog vrta u istočnoj Kini, a razlog tome je činjenica što mnogi misle kako na snimci nije pravi medvjed, već čovjek u kostimu medvjeda.

Kratka snimka je prvo objavljena na Douyinu, kineskoj verziji TikToka, a kasnije je počeo kružiti i TikTokom na Zapadu, gdje je skupio milione pregleda.

Video je privukao toliku pažnju da se zoološki vrt iz provincije Zhejiang morao oglasiti putem službenog profila na društvenoj mreži Weixin, gdje su otkrili da je medvjed sa snimke zapravo ženka sunčevog medvjeda, Angela. “Ja sam sunčev medvjed! Nisam crni medvjed! Nisam pas! Sunčev medvjed!”, piše u objavi. 

Stručnjak za sunčeve medvjede, biolog Wong Siew Te, u intervjuu za NBC News rekao je da je na snimci nesumnjivo ženka sunčevog medvjeda. “Sunčevi medvjedi mogu biti jako čovjekoliki”, izjavio je. “Stoje kao ljudi i hodaju kao ljudi.” 

Biolog je dodao da ženke sunčevih medvjeda mogu nositi svoju mladunčad u rukama i hodati na stražnjim nogama. Sunčevi medvjedi su najmanja vrsta medvjeda, dužine između 120 i 150 centimetara. 

Video pogledajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...