PLJUŠTE SMJENE NA SJEDNICI VLADE FBiH: Smijenjen Vinko Jakić i kompletna uprava Elektroprivrede BiH (FOTO)

Sindikat rudara jutros je uputio dopis premijeru Nerminu Nikšiću u kojem traže da se hitno smijeni direktor Elektroprivrede BiH Admir Andelija

  • Politika

  • 02. Avg. 2023  02. Avg. 2023

  • 2

Vlada FBiH smijenila je kompletnu upravu Elektroprivrede BiH na čelu sa direktorom Admirom Andelijom. 

Kao v.d. direktora imenovan je Sanel Buljubašić.

Smijenjen je i direktor Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Vinko Jakić, a na njegovo mjesto kao vršilac dužnosti imenovan je Emin Bašić.

Podsjetimo, Sindikat rudara jutros je uputio dopis premijeru Nerminu Nikšiću u kojem traže da se hitno smijeni direktor Elektroprivrede BiH Andelija.

- Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH uz više hiljada radnika članova Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH zahtijeva od Vlade Federacije BiH da pod hitno izvrši smjenu Uprave JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. – Sarajevo, kako bi se izbjegle ogromne štete koje se mogu proizvesti u navedenih par dana u svim rudnicima u sastavu Koncerna - navodi se u dopisu Sindikata rudara.

Rudari su jučer održali protest ispred zgrade Elektroprivrede BiH u Sarajevu, ali niko od nadležnih im se nije obratio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...