BRUTALNI UDAR IZ SRBIJE: Pogledajte kako Vučićevi mediji pišu o koncertu Dine Merlina

Svjedoči tome i naslovnica notornog tabloida Informer na kojoj je sarajevski muzičar brutalno izvrijeđan.

  • Estrada

  • 03. Avg. 2023  03. Avg. 2023

  • 9

Bosanskohercegovački pjevač Dino Merlin rasprodao je tri koncerta u Beogradu, a najavljeno je da će održati i četvrti. Ipak, dio građana u Srbiji pobunio se protiv muzičara iz BiH i žele mu zabraniti nastupe.

Dok su ljubitelji Dine u Beogradu satima čekali u redu kako bi kupili karte za njegov koncert najavljen za novembar, drugi su pokrenuli online peticiju da mu zabrane koncert u Srbiji koju je potpisalo više od 19.000 ljudi.

Kao razlog za zabranu spominju se navodne Merlinove izjave protiv Srba tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, a koje je muzičar u više navrata opovrgnuo.

"Nikad nisam rekao da mrzim ikoga. Taj glagol ne postoji kod mene. To je notorna neistina. Toliko toga što je o meni napisano svih ovih godina je potpuno izmišljeno", izjavio je Merlin 2011. u emisiji Večer sa Ivanom Ivanovićem na TV Prvoj uoči prvog koncerta nakon rata. U međuvremenu, Merlin je u Beogradu nastupao i četiri godine kasnije, a oba koncerta, i 2011. i 2015., održana su bez incidenata.

No, situacija se ne stišava, barem kada su u pitanju mediji pod kontrolom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Svjedoči tome i naslovnica notornog tabloida Informer na kojoj je sarajevski muzičar brutalno izvrijeđan.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...