TRENER FK ŽELJEZNIČAR NERMIN BAŠIĆ: „Nažalost, povreda je teška, to je najveća tragedija svega ovoga…“

"Ostaje tuga i žal što nismo prošli, naučit ćemo dosta iz ovakvih utakmica i prenijeti iskustva na prvenstvo.” poručio je Bašić.

  • Sport

  • 04. Avg. 2023  04. Avg. 2023

  • 0

Trener FK Željezničar Nermin Bašić obratio se medijima nakon ispadanja iz Konferencijske lige i poraza 2:0 od ekipe Neftchija u azerbejdnažnskom Bakuu.

“Mislim da smo bili dobri, da smo dobro ušli u utakmicu, hrabro, da nismo protivniku do gola ništa dopustili. Nažalost, jedan greška u “build upu” nas je koštala gola. Drugo poluvrijeme smo 20 minuta bili odlični, kontrolisali igru, imali posjed lopte. Neftci se branio i opet mala nepažnja na prekidu i primimo taj drugi gol.

Raduje me dobar ulazak u prvom poluvremenu, fantastičan ulazak u drugom poluvremenu, dosta smo promijenili i u nekim trenucima je to izgledalo jako dobro. Nismo im dozvolili puno. Zadnjih 20 minuta smo išli na sve ili ništa i zbog toga im dopustili neke kontranapade. Sve u svemu čestitam Neftciju na prolasku, mojim igračima jer su odigrali jako dobru utakmicu, pokazali smo da i pored svih poteškoća koje smo imali da smo uspjeli iznijeti dinamički i fizički utakmicu.

Vidjeli ste na kraju da su i oni odugovlačili, pokušavali smo sa izmjenama, taktičkim rokadama. Hvala našim navijačima koji su doputovali, hvala svim navijačima koji su nam davali ogromnu snagu ovih dana i želim da čestitam svojoj ekipi na 200 posto, dali su svoj maksimum.

Žao mi je što je Ovčina doživio tešku povredu, vjerovatno će ovdje ostati na operaciji, to je najveća tragedija svega ovoga. Nadam se da ćemo se brzo oporaviti i da ćemo nastaviti raditi sa istom strašću sa navijačima u prvenstvu. Ostaje tuga i žal što nismo prošli, naučit ćemo dosta iz ovakvih utakmica i prenijeti iskustva na prvenstvo.” poručio je Bašić.

Haris Ovčina je zadobio frakture jagodice i kosti gornje vilice (ossis zygomatici, sinus maxillaris), te će ostati 24 sati u bolnici u Bakuu. Po povratku u Sarajevo će obaviti pregled kod maksilofacijalnog hirurga, objavili su iz FK Željezničar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...