RIMAC NAKON VELIKE INVESTICIJE U BH. FIRMU: "Taj čovjek mi je pomogao kad niko drugi nije htio"

U Rollu ne investiram da mu se odužim nego zato što stvarno vjerujem u proizvod - napisao je Rimac

  • Ekonomija

  • 04. Avg. 2023  

  • 1

Rolla, tehnološki start-up iz Bosne i Hercegovine koji je osnovao poduzetnik Igor Krezić, prikupila je 6,3 miliona eura u početnoj rundi finansiranja koja se smatra jednom od najvećih početnih rundi u fitnes tehnologiji na ovim područjima.

Rundu su vodili poduzetnici koji su vrlo poznati u investicionim krugovima – Mate Rimac, hrvatski poduzetnik i izvršni direktor Rimac grupe, i Hellen's Rock, porodična kancelarija Sache Dragića (osnivača Superbet grupe).

Nakon ove vijesti oglasio se najprije Krezić, a potom i Rimac.

– Rolla je upravo postala startup s najvećom investicijom u BiH, ali iskreno se nadam da će to biti samo jedna u nizu investicija koje će privući IT sektor u BiH. To je projekt koji je drastično poboljšao moj život, a naša misija je jednostavna: motivirati što veći broj ljudi da unaprijedi svoje zdravlje – naveo je Krezić.

Ubrzo se oglasio i Rimac.

– Igor mi je prije 5 godina pomogao kad nitko drugi nije htio / mogao i spasio firmu od propadanja. U Rollu ne investiram da mu se odužim nego zato što stvarno vjerujem u proizvod (smatram sa će data-driven exercise / workout / health postati vrlo važan dio života velikog dijela ljudi) i u Igorovu sposobnost i tvrdoglavost da to izgura do jako visoke razine – napisao je Rimac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...