SRBIJANSKA KOMPANIJA SE ŠIRI: Mtel preuzeo još jednu kompaniju u Bosni i Hercegovini…

Njen vlasnik je Telekom Srbija, odnosno posredno država Srbija.

  • Ekonomija

  • 05. Avg. 2023  

  • 1

Kompanija Mtel objavila je da je preuzela vlasništvo nad firmom Trion Tel. 

Kako je rečeno, na osnovu zaključenog Ugovora o kupoprodaji i prenosu 100% udjela vlasništva u društvu Trion Tel d.o.o. Banja Luka, izvršen je upis promjene udjela vlasništva u registar poslovnih subjekata društva, čime je Mtel a.d. Banja Luka postao vlasnik 100 posto udjela vlasništva u ovoj kompaniji.

Podsjetimo, Trion Tel je proteklih godina imao blisku saradnju s konkurentskim Telemachom.

Trion Tel je operater telekomunikacija koji na teritoriju Bosne i Hercegovine na osnovu dozvola RAK-a obavlja djelatnosti operatora javnih elektronskih komunikacijskih mreža i davatelja pristupa internetu.

Vlasnik kompnaije Trion Tel bio je Zoran Lemić.

Inače, Mtel je posljednjih godina kupio niz kompanija u BiH – Logosoft, Telrad Net, Blicnet, Elta Kabel i Financ, zbog čega su mnogi izrazili zabrinutost da je uništio konkurenciju na području RS-a i preuzeo dominantan, odnosno monopolitički položaj.

Mtel grupa je prema prihodima i dobiti najveća telekomunikacijska kompanija u BiH. Njen vlasnik je Telekom Srbija, odnosno posredno država Srbija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...