NOVI KURTIJEV UDARAC POLITIČKOM BEOGRADU: Prištinske vlasti ukidaju Telekom Srbije na Kosovu

"Mi smo jedna od rijetkih firmi koja radi u svih šest zemalja bivše Jugoslavije i nigdje nemamo problema, stoga smatram i da ovo što se dešava je više stvar političkog pritiska koja, kada se svede na pravni okvir, mi ćemo uspjeti da se oduprijemo", rekao je Lučić.

  • Regija

  • 05. Avg. 2023  

  • 0

Direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić rekao je za Tanjug da će MTS, uprkos odluci prištinskih vlasti da ukinu tu kompaniju na Kosovu, nastaviti da posluje i pružati servis korisnicima.

On je istakao da u posljednjih nekoliko mjeseci, sa trenutnom vlašću u Prištini, jača pritisak prema njihovoj kompaniji, ali i da imaju dovoljno snage da se odupru pritisku i da nastave da rade na teritoriji Kosova.

"Mi smo jedna od rijetkih firmi koja radi u svih šest zemalja bivše Jugoslavije i nigdje nemamo problema, stoga smatram i da ovo što se dešava je više stvar političkog pritiska koja, kada se svede na pravni okvir, mi ćemo uspjeti da se oduprijemo", rekao je Lučić.

On je podjsetio da je kompanija MTS d.o.o. formirana na osnovu Briselskog sporazuma i „umjesto da bude primjer dobre primjene Briselskog sporazuma, sada se krši Briselski sporazum, a vrhunac je bio papir za gašenje koji smo dobili što je potpuno apsurdno i besmisleno te smo ubjeđeni da nam je greškom poslat“.

Ponovio je da su odgovorna lica MTS-a upisana sa dokumentima koje su izdale vlasti u Prištini.

"Razlog koji su oni naveli, da jedan član menadžmenta ima pasoš gdje piše Republika Srbija, razlog za gašenje firme koja je u vlasništvu Telekoma je toliko besmislen", ocijenio je Lučić.

Dodao je da je, budući da su podnijeli žalbe ambasadama u Prištini, Beogradu ali i Briselu, bilo teško da objasne šta se desilo jer je, prema njegovim riječima, bilo vrlo teško nekome da povjeruje da je institcuija mogla da pošalje takav dokument nekoj kompaniji.

"Mi smo ubijeđeni da će oni uvidjeti svoju grešku i posljedice te greške, kao i da će na našu žalbu odgovoriti pozitivno", rekao je Lučić.

Istakao je da je u Briselskom sporazumu jasno definisano njihovo poslovanje, a prema istom sporazumu su vlasti u Prištini zvanično to i prihvatile, kao i da postoje prištinske odluke koje su upisane u registrima.

"Ne mogu da zamislim nijedan drugi scenario sem toga da će se nama prihvatiti žalba. Budite sigurni da imamo snage da se oduprijemo tome", istakao je Lučić i dodao da ako bi neko silom pokušao da spreči rad MTS-a na Kosovo, to bi značilo naknadu štete ogromnih razmjera na međunarodnom sudu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...